Petteri Lohivesi Laissez-faire

Kokoomus ei ole vastuunkantajapuolue

Alunperin ajattelin kirjoittaa tämän kirjoituksen puheenjohtajavaalin jälkipyykkinä, mutta se jäi lojumaan kovalevyn uumeniin. Puoluetoverini Nico Siltasen 30.8.16 julkaisema kirjoitus Kokoomuksen kujajuoksu sai minut kirjoittamaan tämän loppuun.

Kokoomus mielletään elinkeinoelämän ja yrittäjien puolueeksi. Itseään se kutsuu kansanpuolueeksi. Oikeasti se on Elinkeinoelämän Keskusliiton ja muiden aristokraattisen instituutioiden edunvalvoja. Kokoomus on virkamiesten ja poliittisen rälssin puolue, ei yrittäjien ja työntekijöiden puolue.

Kokoomus on ollut hallituksessa 9 vuotta putkeen ja Kokoomus on istunut hallituksessa vuodesta 1987 poislukien vaalikautta 2003-2007. Lähes 30 vuotta “vastuunkantoa” ja isänmaan tilanne on katastrofaalinen. Kansanedustaja Elina Lepomäkeä mukaillen, viimeisen 10 vuoden aikana ei ole ollut yhtäkään rakenteellista uudistusta, jossa Kokoomus olisi ollut mukana aktiivisesti.

Sen sijaan puolue keskittyy #mukanaolemiseen, #ehdollaolemiseen ja #vaalienvoittamiseen. Kokoomuksen ainoa päämäärä on voittaa vaalit, jotta uskollisille sotureille voidaan jakaa palkintovirkoja. Ennen palkintovirat on mielletty demarien erityispiirteeksi, mutta vuosien saatossa kokoomuksesta on tullut suurin palkintovirkojen ja läänitysten jakaja. Puoluejohdon ympärille on muodostunut poliittisia palkintovirkoja hännystelevä poliittinen rälssi, joka jakaa toisilleen työpaikkoja, vaalirahaa ja statusta: sulle-mulle!

Puoluejohdosta tulee lähes koko ajan viestiä vaalien voittamisen tärkeydestä. Minua ja monia muita ihmetyttää mitä sillä vaalivoitolla tehdään. Voitetaan seuraavat vaalit?

Haluaisin kysyä jokaiselta Kokoomuksen äänestäjältä muutaman kysymyksen. Hyötyikö Suomi mielestäsi Kataisen Kokoomuksen vaalivoitoista? Onko maan tilanne muuttunut paremmaksi vuodesta 2007?

Uskoisin, että monet vastaavat molempiin kysymyksiin “Ei”. Verokertymä on kasvanut lähes 5 miljardia ja valtionvelka on kaksinkertaistunut. Tässä on Kokoomuksen aikaansaannokset viimeisen 9 vuoden aikana. Kaikki keskeiset rakenteelliset uudistukset ovat myöhästyneet, vesittyneet tai jätetty kokonaan tekemättä. Meidän on täten vaikea perustella äänestäjillemme, että mikä muuttuisi jos kokoomus jatkaa hallituksessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän RistoHarisalo kuva
Risto Harisalo

On todella hyvä, että asioista uskalletaan keskustella. Tämä keskustelu kertoo, että maassa on ihmisiä, joilla on kyky ajatella ja ilmaista itseään.

Käyttäjän PetteriLohivesi kuva
Petteri Lohivesi

Kiitoksia! On kunnia saada hyvää palautetta arvostetulta taholta!

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Olisipa Kokoomuksella Lipposen kaltainen kriisijohtaja. Nyt on tosiaan vain näitä Orpo-Kataisia, jotka passaavat toimet seuraavan vaalivoiton tai oman virkapaikan jälkeiseen aikaan.

Eipä silti, muissa puoleissa on enemmän tai vähemmän sama tilanne.

Näissä oloissa median koiralauma ajaa karavaania ympäri erämaata.

Toimituksen poiminnat