Petteri Lohivesi Laissez-faire

Kokoomuksen puolue-eliitti halveksuu demokratiaa

Kokoomuksen piirijärjestöjen ja jäsenliittojen puheenjohtajat julkaisivat avoimen kirjeen (27.3.2016), jossa vakuutettiin tukea puheenjohtaja Alexander Stubbille ja samalla vedottiin, että mahdollinen puheenjohtajakamppanjointi tulisi käydä vasta kesäkuussa. Kokoomuksen puoluekokous on kesäkuun puolessävälissä, joten vetoomuksella koitetaan rajoittaa kampanjointiaika vain kahdelle viikolle vetoamalla puolueen etuun. Jos kuviteltaisiin tilanne, että jossain muussa puolueessa esimerkiksi Keskustassa, palattaisiin tällaiseen kekkoslaiseen johtamistapaan niin kokoomuslaiset olisivat ensimmäiseksi ilkkumassa sille. Tämä uusi tapa johtaa on vain uudelleenvaatetettu kekkoslainen tapa.

 

”Kahden viikon kampanjointiaika tai muuten olet oman pesän pilaaja”, on se viesti mikä välittyy tästä vetoomuksesta. Kukaan, joka on tehnyt poliittista kampanjaa, tietää että kaksi viikkoa on naurettavan lyhyt aika saada välitettyä viestiä. Onko tämä puolue-eliitin keino vahvistaa jo vakiintunutta valtaa? Onko tämä keino, jolla koitetaan estää ”epämieluisan” ehdokkaan uskottava kampanjointi?

 

Toiseksi vetoomus oli naamioitu kenttäväen kannanotoksi. Kukaan asioista vähän tietävä tietää, että Kokoomuksen puoluehallituksessa istuu Kokoomuksen piirien puheenjohtajat ja jäsenliittojen puheenjohtajat. Tässä valossa katsottuna tämä on vain pienen sisäpiirin allekirjoittama kirjelmä, jolla koitetaan heikentää puolueen jäsenten valtaa valita puheenjohtaja. Ja viimeksi kun Kokoomukselle valittiin puheenjohtaja, piiripuheenjohtajien eli puoluehallituksen suosikki, Jan Vapaavuori jätettiin valitsematta. Kentän ääni ja piiripuheenjohtajien kanta ovat kaksi täysin eri asiaa.

 

On harvinaisen tekopyhää, että puolue joka väittää olevansa demokratian kannalla, vastustaa sitä omassa päätöksenteossaan.

 

Kirjoittaja on Uudenmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja ja hallituksen jäsen Espoon Kokoomuksessa ja Uudenmaan Kokoomuksessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Populisti Harkimo pelottaa? Pitää olla henkisesti transatlanttinen puoluejohtaja, ei pelkästään fyysisesti.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Stubbin uudelleenvalinta käytännössä varmistaisi Rinteen päätymisen seuraavaksi pääministeriksi, sillä tehtäväänsä täysin epäsopivalla Stubbilla ei ole mitään menestymisen mahdollisuuksia seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Stubb on kiertänyt viime kuukaudet ahkeasti ympäri maata hankkimassa kannatusta. Tietyt puoluesatraapit haluavat estää muilta ehdokkaaksi aikovilta samanlaisen toiminnan, vaikka he eivät ole edes vastuuministereitä. Kansanedustaja Eero Lehti kiinnitti lisäksi huomiota Stubbin aikaa vievään kuntoiluun. Puoluetaktisista syistä toivon kuitenkin Stubbille jatkopestiä puheenjohtajana.

http://paivanbyrokraatti.com/2016/03/27/pb-kokoomu...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Niin, tuntuu vähän nurinkuriselta, että ennen puoluejohtajan valintaa annetaan jo ymmärtää, että "pulinat pois". Yleensähän näin todetaan vasta päätöksen jälkeen, mutta nyt annetaankin ymmärtää, että suut kiinni jo ennen päätöstä. Ei kuulosta hyvältä.

Tuskin A.S:n toimintaedellytykset valtionvarainministerinä ja puolueen puheenjohtajana häiriintyvät, vaikka puoluejohtajaehdokkaista keskusteltaisiin hyvissä ajoin ennen puoluekokousta. Sen verran A.S. on kuitenkin karaistunut poliittisessa elämässä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Emämunaus Vapaavuoren valitsemattajättäminen. Puoluekokouksessa sopiva protesti olisi lippuäänestyksessä kirjoittaa lippuun vaikkapa Brian Kottarainen ja siten näpäyttää puoluetta. Jos ei vapaavuori astu framille, Lepomäki olisi virkistävä vaihtoehto puheenjohtajaksi. Rydman ja Häkkänen voisivat aktivoitua Lepomäen taakse, tulevaisuudentekijä joka tapauksessa, toivoo jo pitkään Lepomäen fanina ollut antikommunisti.

Hannu Rainesto

Kokoomus tai muu porvaristo eivät ole koskaan oikeaa demokraattista valtaa, edustaahan ne luokkayhteiskuntaa ja haluaa sitä ylläpitää. Jos haluamme oikeaa demokratiaa, ei meille jää kuin kommunistit. Tästä mitä se puolestaan oikeasti on, ei ole kuitenkaan pimitetyllä kansalla hajuakaan.
Kaikki valta on yksityisillä pääomilla, jopa yksityisillä globaaleilla pääomilla, sillä poliittinen valta on vain veroja riistävällä ja kapitalista valtaa pyörittävällä poliittisella vallalla. Poliittinen valta lepää yksityisen pääoma vallan perustalla, eikä voi juurikaan vaikuttaa perustaansa, kaatamatta samalla itseään.

Toimituksen poiminnat